Сушити чи не сушити? Що робити, якщо телефон впав у воду?

Сьогодні смартфон став настільки невід’ємною частиною повсякденного життя, що супроводжує нас всюди: вдома, на роботі, під час тренування чи відпочинку, на пляжі або у кафе. Саме тому ймовірність пошкодити гаджет також зросла. Інколи достатньо одного необережного руху - і ви можете залити телефон водою, чаєм чи іншою рідиною. Що ж робити у такій ситуації насамперед? Даємо експертну відповідь: не панікувати та не намагатись перевірити працездатність смартфону.

Для початку, вимкніть пристрій і спробуйте його розібрати: зняти кришку, вийняти батарею (якщо можливо), а також sim-карту і карту пам’яті. Просушіть усі доступні елементи сухими серветками та залиште смартфон на рушнику у такому положенні, аби рідина могла максимально витекти. Після цього радимо звернутися до фахівців сервісного центру - вони зможуть провести якісну діагностику та відремонтувати пошкоджені деталі.

Чого не можна робити ні в якому разі?

В епоху інтернету ви можете знайти чимало способів просушити та відновити смартфон самостійно. Проте більшість таких порад не лише не допоможуть вашому пристрою, а й можуть ще більше нашкодити. Тож у цій статті хочемо розвінчати кілька найпопулярніших міфів про те, як врятувати телефон після залиття рідиною.

Міф 1. Телефон можна висушити феном.

Цей спосіб - чудовий приклад того, як робити не потрібно. Фен жодним чином не допоможе висушити смартфон. Навіть, якщо ви увімкнете холодне повітря або виберете найлегший режим. Фен зовсім не висушить рідину всередині пристрою, а потік теплого повітря викличе перегрівання внутрішніх елементів.

Міф 2. Якщо покласти телефон в холодильник, уся вода замерзне і телефон працюватиме.

Такий спосіб почав поширюватись серед користувачів доволі недавно, але дуже стрімко. Тому сьогодні хочемо розвінчати цей міф - заморозка телефона не спрацює. По-перше, після заморозки лід почне танути і утворювати конденсат, тож рідина нікуди не зникне. По-друге, при замерзанні молекули води розширюються і деформують корпус смартфона. Загалом, різка зміна температурного режиму негативно впливає на роботу телефонів та ноутбуків, тому не радимо охолоджувати будь-який гаджет.

Міф 3. Рисова ванна допоможе витягнути всю воду з пристрою.

Багато статей та відео пропонують помістити телефон у рисову ванну або скористатися силікагелем. Рис вбирає вологу з доступних ділянок, однак вода всередині пристрою залишиться навіть через добу після такого “просушування”. Крім того, це може зумовити розвиток корозії або викличе коротке замикання.

Міф 4. Якщо потрясти телефон або натиснути на всі кнопки, рідина витече.

Якщо ви введете у пошуку “телефон впав у воду і не вмикається”, однією із найпопулярніших порад буде потрясти смартфон, продути його потоком повітря та натиснути на всі кнопки, аби виштовхати воду з пристрою. Після таких дій вода може розповсюдитись на всі елементи всередині пристрою і ще більше нашкодити йому.

Ви можете подумати: а що ж робити, якщо жоден із перелічених способів неефективний? Найкраще рішення - звернутися до фахівців сервісного центру, які мають досвід вирішення таких несправностей. Вони проведуть діагностику пристрою, виявлять усі пошкодження та швидко повернуть працездатність смартфона. Звертайтесь у “Ноутбук Центр”!

image

Чому обрати нас?

  • icon Безкоштовна діагностика*
    * При умові здійснення ремонту в Ноутбук Центрі, ми проводимо діагностику пристрою абсолютно безкоштовно.
  • icon Авторизований сервісний центр
    Ноутбук Центр - авторизований сервісний центр більшості популярних брендів. Саме у нас Ви можете здійснити ремонт Вашого пристрою по гарантії виробника.
  • icon Дотримуємось технологічних процесів
    Ми прагнемо, щоб після ремонту Ваш пристрій працював справно якомога довше. Саме тому ремонт виконується відповідно до технологічних вимог.
  • icon Надаємо найбільшу гарантію
    На кожен виконаний ремонт ми надаємо гарантію до 6 місяців. Але ми настільки впевнені в якості наших послуг, що пропонуємо Вам можливість збільшити цю гарантію в кілька разів.
  • icon Для нас важлива репутація
    Найкращий доказ нашого професіоналізму - це рекомендації постійних клієнтів.
  • icon Зручне розташування
    До Ноутбук Центру можна зручно та швидко дістатися з будь-якої частини міста.
  • icon Терміновий ремонт
    Ми розуміємо наскільки важливо Вам усунути поломку пристрою якомога швидше, тому ми пропонуємо послугу термінового ремонту.
  • icon Найбільший штат кваліфікованих спеціалістів
    В компанії працюють інженери з великим досвідом роботи та високою кваліфікацією, про що свідчить стабільне підтвердження авторизованого обслуговування значної частини виробників, а також збільшення переліку брендів, які нам довіряють гарантійне обслуговування своїх товарів.
Відгуки наших клієнтів
Прокласти маршрут

Замовити професійну консультацію по ремонту у Львові

* Ми не передаємо інформацію третім особам

Ми використовуємо файли cookie, розроблені нашими спеціалістами та третіми особами, для аналізу подій на нашому веб-сайті, що дозволяє нам покращити взаємодію з користувачами та обслуговування. Продовжуючи перегляд сторінок нашого сайту, ви приймаєте умови його використання.