Клавіатура ноутбука: симптоми несправностей та методи їх вирішення

Сьогодні мова піде про ремонт та заміну клавіатури.

Оскільки клавіатура в ноутбуках є основним пристроєм вводу-виводу - вона першою приймає на себе удар Ваших пальчиків.

Клавіатура у ноутбуках одна із найвразливіших частин, адже під час роботи туди потрапляє велика кількість пилу та сміття, які поступово виводять її з ладу.

Не зважаючи на зовнішню простоту - це достатьо складний пристрій з притаманними для кожної моделі особливостями, такими як:

  • кріплення клавіш (в кожної моделі своє, унікальне кріплення)
  • розташування шлейфа підключення до материнської плати
  • зовнішній вигляд, тип та колір клавіатури
  • розкладка клавіатури (латина, кирилична, двомовна)

Клавіатура може вийти з ладу у зв'язку з потраплянням в неї пилу та бруду, при докладанні надмірних зусиль в роботі (удар по кнопкам та виламування), але найстрашнішим є пролиття рідини. Розлиті чай, кава, кола чи вода призводять не лише до несправностей клавіатури, а й до більш серйозних несправностей у ноутбуці в цілому. І, якщо у випадку клавіатури до стаціонарного комп’ютера замінити її доволі легко – необхідно лише придбати нову та підключити її у відповідний роз’єм, то клавіатура для ноутбука встановлюється набагато складніше. Сучасні ноутбуки стають тоншими та ергономічнішими, а заміна їх компонентів потребує більшої уваги, часу і професіоналізму.

Приводом для ремонту та заміни клавіатури можуть бути западаючі клавіші або інші механічні пошкодження (зламали, вилетіла кнопка на ноутбуці, потягнула та витягнула дитина), які перешкоджають повноцінній роботі з ноутбуком. rebenok vylamal knopku na noutbukeУ випадку западаючих або виламаних кнопок, клавіатуру можна відремонтувати в сервісному центрі, де підберуть зламані чи відсутні деталі з аналогічної моделі, але такий варіант підходить не для усіх клавіатур, у зв'язку з різними типами кріплення клавіш.

У випадку залипання кнопок може допомогти чистка клавіатури і всіх її компонентів спеціальними розчинами. Для такого ремонту клавіатури її доведеться зняти, тому проводити самостійно таку роботу не радимо, оскільки є висока ймовірність пошкодження клавіатурного шлейфа і кріплення клавіш.

У випадку залиття клавіатури рідиною її доведеться замінити. Заміна клавіатури – це досить серйозна процедура, що потребує певних навиків.

Щоб уникнути пошкодження інших деталей ноутбука, радимо утриматися від спроб самостійної заміни клавіатури і звернутись до сервісного центру по ремонту ноутбуків, де крім професійної роботи, Вам запропонують гарантію на замінену клавіатуру та проведену роботу.

При залитті ноутбука рідиною, існує метод відновлення клавіатури без її заміни. Для цього клавіатуру промивають, витирають та дають їй просохнути, знімають повністю всі кнопки та їх кріплення (ліфти). Такий ремонт потребує значних затрат у часі і не завжди є результативним, оскільки при повному розборі клавіатури часто неможливо зібрати її до первісного стану, адже клавіатура випускається моноблоком і заявлена виробником як нерозбірний пристрій.

Тому, у випадку виходу з ладу клавіатури в зв'язку із залиттям рідиною, єдиним правильним і надійним рішенням буде її заміна.

Ноутбук центр проводить ремонти ноутбуків будь-якої складності усіх виробників, надаючи гарантію на виконані роботи. Для здійснення термінової заміни, ми намагаємся підтримувати на складі сервісного центру запас ходових клавіатур для багатьох моделей ноутбуків, що дозволяє нам проводити такі ремонти в найкоротші терміни.

image

Чому обрати нас?

  • icon Безкоштовна діагностика*
    * При умові здійснення ремонту в Ноутбук Центрі, ми проводимо діагностику пристрою абсолютно безкоштовно.
  • icon Авторизований сервісний центр
    Ноутбук Центр - авторизований сервісний центр більшості популярних брендів. Саме у нас Ви можете здійснити ремонт Вашого пристрою по гарантії виробника.
  • icon Дотримуємось технологічних процесів
    Ми прагнемо, щоб після ремонту Ваш пристрій працював справно якомога довше. Саме тому ремонт виконується відповідно до технологічних вимог.
  • icon Надаємо найбільшу гарантію
    На кожен виконаний ремонт ми надаємо гарантію до 6 місяців. Але ми настільки впевнені в якості наших послуг, що пропонуємо Вам можливість збільшити цю гарантію в кілька разів.
  • icon Для нас важлива репутація
    Найкращий доказ нашого професіоналізму - це рекомендації постійних клієнтів.
  • icon Зручне розташування
    До Ноутбук Центру можна зручно та швидко дістатися з будь-якої частини міста.
  • icon Терміновий ремонт
    Ми розуміємо наскільки важливо Вам усунути поломку пристрою якомога швидше, тому ми пропонуємо послугу термінового ремонту.
  • icon Найбільший штат кваліфікованих спеціалістів
    В компанії працюють інженери з великим досвідом роботи та високою кваліфікацією, про що свідчить стабільне підтвердження авторизованого обслуговування значної частини виробників, а також збільшення переліку брендів, які нам довіряють гарантійне обслуговування своїх товарів.
Відгуки наших клієнтів
Прокласти маршрут

Замовити професійну консультацію по ремонту у Львові

* Ми не передаємо інформацію третім особам

Ми використовуємо файли cookie, розроблені нашими спеціалістами та третіми особами, для аналізу подій на нашому веб-сайті, що дозволяє нам покращити взаємодію з користувачами та обслуговування. Продовжуючи перегляд сторінок нашого сайту, ви приймаєте умови його використання.